Labudovo jezero./ Swan lake

Svake prve nedelje u mesecu po pravilu sve prodavnice bi trebalo da su otvorene, ali nisu u Odensu. Mi smo vec odustali da nadjemo razlog zasto. Ali ove nedelje smo videli evo novu zrtvu (lazne reklame) koje se obradovala i nadala se da ce prodavnica biti otvorena. Da to je nas gospodin Labud, uputio se prema nekadasnjoj apoteci koja se iselila sa te lokacije. Pa posle duzeg vremena umoran od cekanja i sokiran od cene mesecne kirije koja je napisana na plakatu (545,000 din) odlucio je da se vrati svojoj ustajaloj reci.

Every first Sunday in the month, there is a general rule that stipulates that all the shops should be open... but no! Opening times are arbitrary and no rules seem to apply!! We have already given up on finding a reason why this is not always the case. This past Sunday, we stumbled upon a new victim of this "false advertising"... they obviously got excited and hoped to shop as well. That was Mister Swan (pictured here). Looks like he waited outside the old pharmacy, not realising that they had relocated! After a long tiresome wait, and his initial shock over the monthly rent charges (54,500 kroner), he decided to up and go back to his pond. Poor fellow. Like us, he was all dressed up with nowhere to go!5 comments:

Blog Author said...

Poor swan! He was a cutie!

Nomad said...

Yes, he was very cute and lost.

emo_serpica said...

Ah, sad "ide" komentar!
Dakle, i ja bih se vratila, i to odmah! Ne bih ni časa časila, kad bih morala toliku kiriju da plaćam...
Predivna fotografija i uhvaćen "trenutak"!
Pozdrav.

Nomad said...

Hvala, cak na drugoj fotografiji moze se videti parcici hleba (koje smo mu mi dali, ali je izgleda izgubio apetit) haha

a sto se tice cena ovde je sve papreno skupo, od poreza na licni dohodak koji je min. 46% a cene u restoranima i sve ostalo uzas. Jedino im je hrana u nekim supermarketima kao kod nas Srbiji.

:)

emo_serpica said...

Da, znam da je skupo, ali su i primanja (naravno, u odnosu na naša)znatno viša. Moj sin je prošle godine bio na simpozijumu u Kopenhagenu, nekih nedelju dana, te se vratio sa neverovatnim pričama.
Pozdrav, Mirjana, i hvala na čitanju!

 

Flickr Photostream

Meet The Author